Matthia heeft affiniteit met governance in de brede zin van het woord. Hij onderzoekt en adviseert graag binnen complexe governance omgevingen, van netwerksamenwerkingen tot gemeenschappelijke regelingen, in verschillende domeinen. Zijn academische achtergrond in zowel de bestuurskunde als de filosofie helpen hem daarbij. Matthia is in zijn vrije tijd spelend muzikant en voorzitter van een lokale muziekvereniging.
Energietransitie en fysiek domein
Belangen versterken door een gezamenlijk doel.
Home » Energietransitie en fysiek domein
Ondersteuning in het fysiek domein
PROOF Adviseurs ondersteunt (semi-)publieke organisaties vanuit de inhoud bij samenwerkingsvraagstukken in het fysiek domein. Met idealistisch pragmatisme en een integrale aanpak brengen wij de belangen van alle betrokken partijen bij elkaar.
Samen werken, beter doen
Complexe maatschappelijke opgaven in het fysiek domein hebben alleen kans van slagen als partijen goed samenwerken en gedeeld eigenaarschap voelen. Daarom optimaliseren wij de governance en maken we de architectuur, processen én cultuur van samenwerking voor alle betrokken partijen werkbaar.
Oprichting en inrichting Uitvoeringsorganisatie Breedband Rivierenland
Zeven gemeenten die ook deel uitmaken van het samenwerkingsverband Regio Rivierenland besloten in 2014 om...
Advisering Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een belangrijke en unieke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis en...
Duurzame samenwerkingen in het fysiek domein
Om Nederland te verduurzamen zijn verschillende transities nodig: op energie- en ecologisch gebied, ruimtelijk, sociaal en economisch gebied. Om dit succesvol te implementeren, is goede samenwerking de sleutel tot succes. PROOF Adviseurs faciliteert, begeleidt, ondersteunt en adviseert organisaties in het fysiek domein vanuit de inhoud bij het inrichten van samenwerkingsvraagstukken. Zo zorgen wij dat alle partijen gezamenlijk voor een duurzaam Nederland gaan.
Onze oplossingen
Wij maken problematiek inzichtelijk, complexiteit hanteerbaar en organiseren gedeeld eigenaarschap. Zo brengen we maatschappelijke vraagstukken rondom energie en het fysiek domein in beweging, op weg naar een betere samenleving voor iedereen.
Succesvol samen werken... Hoe werkt dat nou eigenlijk? Training of coaching is onmisbaar om succesvol te leren samenwerken. Wij brengen relevante vraagstukken in kaart en zetten onze integrale aanpak in voor een interactieve sessie op maat.
Governance op maat, voor optimale kans van slagen. Samenwerken met meerdere stakeholders kan al snel complex worden. Wij geven onafhankelijk advies, in heldere taal en met concrete aanknopingspunten om de samenwerking verder te brengen.
Meer structuur en voorspelbaarheid? Doen we. Bij het realiseren van maatschappelijke opgaven is goede procesbegeleiding essentieel. Wij bieden structuur, nemen obstakels weg en zorgen voor een soepel proces waarin co-creatie centraal staat.
Feiten en cijfers om je zaak mee te onderbouwen. Een feitelijke onderbouwing maakt het verschil. Wij doen onafhankelijk onderzoek naar governance en beleid van rechtspersonen en samenwerkingsverbanden, voor meer inzicht in hoe samen nóg beter werkt.
Artikelen
Integraal samenwerken aan complexe maatschappelijke opgaves. Dat is letterlijk makkelijker gezegd dan gedaan! Benieuwd hoe we dat aanpakken? Lees dan onze artikelen.
Op 22 april verscheen het langverwachte advies van de Raad...
- Energietransitie, Fysiek domein
Overstromingen, wateroverlast, droogte en hitte zijn belangrijke opgaven om Nederland...
- Energietransitie, Fysiek domein, Regionale samenwerking
Nog ruim twee weken! Dan is het eindelijk zover: de...
- Energietransitie, Regionale samenwerking
Wij helpen je verder
Maatschappelijke vraagstukken worden groter en de oplossingen complexer. Hoe creëer je maximale impact in het fysiek domein? Onze adviseurs denken graag met je mee!
Matthia Goedegebuur

Maarten Waleboer
Maarten heeft een grote affiniteit met governancevraagstukken. Hij verbindt daarbij zijn brede kennis en interesse op de terreinen van het bestuursrecht, gemeenterecht, organisatierecht, samenwerkingsrecht en privacyrecht met zijn ruime gemeentelijke ervaring. Hij vindt het leuk om die kennis over te dragen in de VU Leergang Governance van samenwerkingverbanden of workshops voor bestuurders en ambtenaren. In zijn vrije tijd golft hij en speelt hij snooker.

Jan Willem Botter
Jan Willem combineert zijn juridische vakkennis met ruime ervaring op het gebied van samenwerkingsvormen, de Wet gemeenschappelijke regelingen, projectmatig werken en onderzoek. Naast zijn werk krijgt hij veel energie van zwemmen, beweging en een goed boek.

Andrew Harijgens
Andrew zet zijn ruime praktische en bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven en de publieke sector in voor projecten rondom het sociaal domein, de warmte- en energietransitie en overheid & ICT. Zijn grote drijfveer is het helpen omzetten van bestuurlijke ambities naar concrete resultaten. Als hij niet werkt maakt hij graag mooie wandelingen, is hij op zolder te vinden bij zijn modeltreinen of speelt hij gitaar.

Laat ons je terugbellen
Maatschappelijke vraagstukken worden groter en de oplossingen complexer. Hoe creëer je maximale impact? Onze adviseurs denken graag met je mee!