Matthia heeft affiniteit met governance in de brede zin van het woord. Hij onderzoekt en adviseert graag binnen complexe governance omgevingen, van netwerksamenwerkingen tot gemeenschappelijke regelingen, in verschillende domeinen. Zijn academische achtergrond in zowel de bestuurskunde als de filosofie helpen hem daarbij. Matthia is in zijn vrije tijd spelend muzikant en voorzitter van een lokale muziekvereniging.
Samenwerkingscultuur
Voor een samenwerking die écht werkt.
Home » Samenwerkingscultuur
Samenwerken gebeurt niet vanzelf
Om blijvende maatschappelijke verandering in gang te zetten, zullen partijen uit verschillende domeinen hun krachten moeten bundelen. Maar een effectieve multistakeholder-samenwerking neerzetten gaat niet vanzelf – uiteenlopende (sub)culturen van de verschillende partijen maken dit vaak ingewikkeld. Naast de juiste samenwerkingsarchitectuur, duidelijke samenwerkingsprocessen en natuurlijk een gezamenlijke inhoudelijke visie is ook een goede samenwerkingscultuur essentieel. Onze ervaren adviseurs zorgen er daarom voor dat samen ook écht werkt.
Samen werken, beter doen
Bij PROOF Adviseurs werken stuk voor stuk experts met hart voor de publieke zaak. Vanuit die overtuiging zetten wij ons in om een samenwerking te laten functioneren zoals die bedoeld is. We versterken de governance en zorgen ervoor dat de structuur, processen én cultuur van multistakeholder-samenwerkingen positief bijdragen aan duurzame maatschappelijke impact.
Oprichting en inrichting Uitvoeringsorganisatie Breedband Rivierenland
Zeven gemeenten die ook deel uitmaken van het samenwerkingsverband Regio Rivierenland besloten in 2014 om...
Ketenaanpakken depressiepreventie
Mantelzorgers en mensen met een chronische aandoening hebben in Nederland meer kans om last te...
Advisering Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een belangrijke en unieke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis en...
Bouwen aan een sterke samenwerkingscultuur
Een sterke samenwerkingscultuur herken je aan de aanwezigheid van een aantal cruciale onderdelen in de onderlinge relatie. Denk aan vertrouwen, openheid, betrokkenheid en informele communicatie, maar ook gedeeld eigenaarschap. Zo'n relatie opbouwen kost tijd, inzet en energie van alle betrokkenen. Het goede nieuws? Een samenwerkingscultuur kun je meten en dus gericht verbeteren waar dat nodig is. Onze experts kijken graag mee!
Onze oplossingen
Wij maken problematiek inzichtelijk, complexiteit hanteerbaar en organiseren gedeeld eigenaarschap. Zo bouwen we samen met partijen uit het multistakeholder-ecosysteem aan een sterke samenwerkingscultuur die maatschappelijke vraagstukken in beweging zet.
Succesvol samen werken... Hoe werkt dat nou eigenlijk?
Training of coaching is onmisbaar om succesvol te leren samenwerken. Wij brengen relevante vraagstukken in kaart en zetten onze integrale aanpak in voor een interactieve sessie op maat.
Governance op maat, voor optimale kans van slagen. Samenwerken met meerdere stakeholders kan al snel complex worden. Wij geven onafhankelijk advies, in heldere taal en met concrete aanknopingspunten om de samenwerking verder te brengen.
Meer structuur en voorspelbaarheid? Doen we. Bij het realiseren van maatschappelijke opgaven is goede procesbegeleiding essentieel. Wij bieden structuur, nemen obstakels weg en zorgen voor een soepel proces waarin co-creatie centraal staat.
Feiten en cijfers om je zaak mee te onderbouwen. Een feitelijke onderbouwing maakt het verschil. Wij doen onafhankelijk onderzoek naar governance en beleid van rechtspersonen en samenwerkingsverbanden, voor meer inzicht in hoe samen nóg beter werkt.
Artikelen
Integraal samenwerken aan complexe maatschappelijke opgaves. Dat is letterlijk makkelijker gezegd dan gedaan! Benieuwd hoe we dat aanpakken? Lees dan onze artikelen.
Op 22 april verscheen het langverwachte advies van de Raad...
- Energietransitie, Fysiek domein
Overstromingen, wateroverlast, droogte en hitte zijn belangrijke opgaven om Nederland...
- Energietransitie, Fysiek domein, Regionale samenwerking
Nog ruim twee weken! Dan is het eindelijk zover: de...
- Energietransitie, Regionale samenwerking
Wij helpen je verder
Matthia Goedegebuur

Chantelle Jessurun
Chantelle vertaalt graag haar bestuurskundige en sociologische inzichten in strategische, tactische en operationele adviezen rondom het sociaaleconomische domein. Ze analyseert complexe uitdagingen vanuit diverse perspectieven en heeft vooral oog voor brede welvaart en sociale ongelijkheid binnen onze samenleving. In haar vrije tijd geniet ze van bijles geven, goed eten en gezelligheid met familie en vrienden.

Lisa van der Hoeven
Lisa analyseert graag complexe samenwerkingsvraagstukken vanuit een interdisciplinair perspectief. Met haar achtergrond in bestuurskunde, gedragswetenschappen, pedagogiek en creativiteit zoekt ze naar innovatieve oplossingen voor samenwerkingsuitdagingen en bevordert ze de verbinding tussen verschillende partijen. In haar vrije tijd geeft zij balletles, sport en danst zij graag en verdiept zij zich in politicologie, filosofie en de werking van de mind.

Florian Theissen
Florian is expert governance van samenwerking, een all-round samenwerkingsadviseur en een ervaren procesmanager, die verschillende perspectieven bijeenbrengt. Hij voelt altijd grote betrokkenheid bij de opdrachtgever en commitment aan resultaten; hij heeft bijzondere affiniteit met jeugdhulp en sociaal domein. In zijn vrije tijd kan Florian genieten van rock of reggae, soefi-poëzie, goede boeken, klussen, hardlopen of vakanties naar Indonesië.

Laat ons je terugbellen
Maatschappelijke vraagstukken worden groter en de oplossingen complexer. Hoe creëer je maximale impact? Onze adviseurs denken graag met je mee!