Maarten heeft een grote affiniteit met governancevraagstukken. Hij verbindt daarbij zijn brede kennis en interesse op de terreinen van het bestuursrecht, gemeenterecht, organisatierecht, samenwerkingsrecht en privacyrecht met zijn ruime gemeentelijke ervaring. Hij vindt het leuk om die kennis over te dragen in de VU Leergang Governance van samenwerkingverbanden of workshops voor bestuurders en ambtenaren. In zijn vrije tijd golft hij en speelt hij snooker.
Samenwerkingsarchitectuur
Samenwerkings architectuur
Voor een samenwerking die écht werkt.
Home » Samenwerkingsarchitectuur
Samenwerkingsarchitectuur vanuit de inhoud
Samenwerkings architectuur vanuit de inhoud
Complexe maatschappelijke vraagstukken verder brengen? Dat lukt alleen als alle betrokken partijen gedeeld eigenaarschap voelen. Bij PROOF Adviseurs weten we wat er nodig is om zo'n samenwerking optimaal te laten functioneren. Vanuit onze brede ervaring bieden we inzicht in de gezamenlijke doelen, principes, uitspraken en afspraken. Zo zetten we samen met alle betrokken partijen een samenwerkingsarchitectuur neer die voor iedereen helder en hanteerbaar is.
Duurzame samenwerking optimaal inrichten
PROOF Adviseurs helpt samenwerkingen vorm te geven of te herstructureren, met aandacht voor het ‘waarom’, ‘wie’, ‘wat’ en ‘hoe’ van de maatschappelijke opgave waar het om gaat. Door grondig onderzoek en inzicht in wet- en regelgeving creëren we een samenhangend en functioneel samenwerkingsverband, waarin de wensen en belangen van alle partners bij elkaar komen. Zo bouwen we samen aan duurzame samenwerking die écht werkt.
Oprichting en inrichting Uitvoeringsorganisatie Breedband Rivierenland
Zeven gemeenten die ook deel uitmaken van het samenwerkingsverband Regio Rivierenland besloten in 2014 om...
Ketenaanpakken depressiepreventie
Mantelzorgers en mensen met een chronische aandoening hebben in Nederland meer kans om last te...
Advisering Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een belangrijke en unieke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis en...
Effectief domeinoverstijgend samenwerken
Een domeinoverstijgende samenwerking brengt extra complexiteit met zich mee. Daarom nemen wij de gezamenlijke maatschappelijke opgave altijd als vertrekpunt. We denken zorgvuldig mee over zowel de structuur als de functionaliteit van de samenwerking. Zo bouwen we vanuit co-creatie een samenwerkingsarchitectuur die voor alle betrokken partijen helder, werkbaar en effectief is.
Onze oplossingen
Wij maken problematiek inzichtelijk, complexiteit hanteerbaar en organiseren gedeeld eigenaarschap. Zo bouwen we samen met partijen uit het multistakeholder-ecosysteem aan een heldere samenwerkingsarchitectuur die maatschappelijke vraagstukken verder brengt.
Succesvol samen werken... Hoe werkt dat nou eigenlijk?
Training of coaching is onmisbaar om succesvol te leren samenwerken. Wij brengen relevante vraagstukken in kaart en zetten onze integrale aanpak in voor een interactieve sessie op maat.
Governance op maat, voor optimale kans van slagen. Samenwerken met meerdere stakeholders kan al snel complex worden. Wij geven onafhankelijk advies, in heldere taal en met concrete aanknopingspunten om de samenwerking verder te brengen.
Meer structuur en voorspelbaarheid? Doen we. Bij het realiseren van maatschappelijke opgaven is goede procesbegeleiding essentieel. Wij bieden structuur, nemen obstakels weg en zorgen voor een soepel proces waarin co-creatie centraal staat.
Feiten en cijfers om je zaak mee te onderbouwen. Een feitelijke onderbouwing maakt het verschil. Wij doen onafhankelijk onderzoek naar governance en beleid van rechtspersonen en samenwerkingsverbanden, voor meer inzicht in hoe samen nóg beter werkt.
Artikelen
Integraal samenwerken aan complexe maatschappelijke opgaves. Dat is letterlijk makkelijker gezegd dan gedaan! Benieuwd hoe we dat aanpakken? Lees dan onze artikelen rondom vraagstukken uit de samenwerkingsarchitectuur
Op 22 april verscheen het langverwachte advies van de Raad...
- Energietransitie, Fysiek domein
Overstromingen, wateroverlast, droogte en hitte zijn belangrijke opgaven om Nederland...
- Energietransitie, Fysiek domein, Regionale samenwerking
Nog ruim twee weken! Dan is het eindelijk zover: de...
- Energietransitie, Regionale samenwerking
Wij helpen je verder
Maarten Waleboer

Lianneke den Toom
Lianneke krijgt energie van het geven van (juridisch) advies over samenwerking. Dit doet ze bij voorkeur in het sociaal domein. Haar advieswerkzaamheden combineert ze graag met het uitvoeren van onderzoek en het verzorgen van procesmanagement. Daarnaast vindt ze het leuk om ook buiten haar werk haar creativiteit te uiten door te breien, te haken en te borduren.

Jan Willem Botter
Jan Willem combineert zijn juridische vakkennis met ruime ervaring op het gebied van samenwerkingsvormen, de Wet gemeenschappelijke regelingen, projectmatig werken en onderzoek. Naast zijn werk krijgt hij veel energie van zwemmen, beweging en een goed boek.

Laat ons je terugbellen
Maatschappelijke vraagstukken worden groter en de oplossingen complexer. Hoe creëer je maximale impact? Onze adviseurs denken graag met je mee!