Florian Theissen

Het werk van Florian kenmerkt zich door de combinatie van juridisch specialisme, interdisciplinaire blik, affiniteit met beleidsinhoud en grote betrokkenheid bij de opdrachtgever.

In zijn werk richt Florian zich voornamelijk op vormgeving van samenwerking, verzelfstandiging en uitbesteding. Hij is gespecialiseerd in Europees recht (aanbesteding, staatssteun, mededinging), bestuurlijk organisatierecht en ondernemingsrecht bij overheden. Hij heeft bijzondere inhoudelijke affiniteit met vraagstukken in het sociaal domein.

Florian geeft integraal juridisch organisatieadvies. Zijn stijl is pragmatisch met oog voor detail. Hij schakelt snel tussen organisatiekundige ervaring en zijn juridisch specialismen. Florian is geïnteresseerd in de invalshoeken van andere disciplines en beleidsinhoudelijke vraagstukken. Hij is een ervaren proces- en projectmanager.

Terug naar overzicht

Loopbaan & carriere

PROOF ADVISEURS (2015-heden)

Adviseur en partner

KOKXDEVOOGD (2013-2015)

Adviseur en partner

PWC NEDERLAND (2011-2012)

Legal Services Manager

BERENSCHOT PM (2007-2011)

Senior-Consultant Bestuurlijk Juridisch Organiseren

UNIVERSITEIT LEIDEN (2003-2006)

Docent en Onderzoeker, Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Opleiding

Florian studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden, met als afstudeerrichtingen Internationaal & Europees Recht en Rechtstheorie.

Nevenfuncties

Naast zijn werk bij PROOF is Florian als buitenpromovendus verbonden aan het Europa Instituut van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij verricht daar een rechtsvergelijkend onderzoek naar jurisprudentie over grondrechtenbescherming.

Publicaties

Handreiking Intergemeentelijke Samenwerking Toegepast

Ook met ons samenwerken?

Benieuwd naar wat onze adviseurs voor uw organisatie kunnen betekenen? Laten we kennismaken!

Neem contact op