Maak kennis met onze nieuwe werkstudent Matthia Goedegebuur

Deze week hebben we Matthia Goedegebuur mogen verwelkomen als werkstudent bij PROOF. Hij is afgestudeerd bestuurskundige (Msc) en zal bijdragen aan opdrachten in zowel het sociaal als het fysiek domein. Stilzitten na zijn masteropleiding doet Matthia zeker niet: naast het werkstudentschap bij PROOF Adviseurs is hij ook nog student filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Aan de hand van vijf dillema’s stelt hij zich voor.

Bestuurskunde of filosofie?

Moeilijke keuze! Mijn interesse in politieke vraagstukken heeft me naar de studie Bestuurskunde geleid. Tijdens mijn zoektocht naar zowel verdieping als verbreding binnen dit vakgebied, kwam ik al snel bij de filosofie uit. Politiek en filosofie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en mijn politieke interesse heeft dan ook mijn passie voor filosofie verder aangewakkerd. Toch blijf ik een Bestuurskundige in hart en nieren, met een diepe betrokkenheid bij de maatschappelijke vraagstukken die deze discipline behandelt. Ik wil me graag langdurig inzetten voor deze vraagstukken. Daarom heb ik gekozen voor een carrière in Bestuurskunde en gesolliciteerd bij PROOF Adviseurs.

Sociaal of fysiek domein?

Waar ik eerder vooral bezig ben geweest met thema’s uit het sociaal domein, heb ik mij het laatste jaar meer en meer bezig gehouden met het fysiek domein, voornamelijk gedurende mijn masterstudie ‘Urban Governance’. Een sterke voorkeur heb ik nog niet: ik pak kansen uit beide domeinen aan en zal kijken waar mijn sterke punten liggen.

Minimalist of maximalist?

In vrijwel alle gevallen een maximalist! Voor iemand van mijn leeftijd spaar ik een hoop spullen, bijvoorbeeld. Maar ook in de artikelen die ik heb geschreven, of de presentaties die ik heb gegeven ben ik zelden kort van stof. Ik geloof graag dat mijn brede interesse en oog voor detail een kracht is die ik kan benutten bij PROOF. Zo wil ik garant staan voor rijke bijdragen aan analyses en adviesopdrachten.

Onderzoeken of adviseren?

Ik hoop beide te doen bij PROOF. Onderzoeken uitvoeren heb ik altijd geweldig gevonden, maar je mindset moet echt anders zijn als je output méér is dan enkel een onderzoeksrapport. Dat pragmatische moet ik nog leren, maar ik heb er de volste vertrouwen in dat me dat gaat lukken.

Sport of muziek?

Muziek! Ik speel vanaf mijn tiende trompet in verschillende orkesten. De amateurkunstsector ken ik daardoor goed, en ik zet me er graag voor in deze robuust te maken en te behouden. Zodoende ben ik naast spelend muzikant ook voorzitter van het orkest waar ik vandaag de dag speel. Naast dat dit leuk en nuttig (vrijwilligers)werk is, leer ik hier veel van: overzicht houden, plannen, spreken voor publiek, veel nuttige eigenschappen passeren de revue.