PROOF Adviseurs rent tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam

Op zondag 10 april rent PROOF Adviseurs met het KWF mee tegen kanker. Vier van onze collega’s nemen in estafettevorm deel aan de NN Marathon in onze thuisbasis Rotterdam. De collega’s lopen ieder ongeveer 10 kilometer en leggen zo gezamenlijk de marathonafstand  af.

Met onze deelname halen wij geld op voor baanbrekend onderzoek naar kanker. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 Nederlanders de diagnose kanker. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker? Doneer dan via onze teampagina! PROOF Adviseurs verdubbelt het eindbedrag.

Onderzoek naar alvleesklier kanker

De opbrengsten van de NN Marathon Rotterdam gaan onderzoek naar alvleesklierkanker door het Erasmus MC. Alvleesklierkankerpatiënten voor wie een genezende operatie mogelijk is, worden na de ingreep behandeld met chemotherapie. Maar vanwege complicaties, slechte conditie of terugkeer van kanker, is chemotherapie voor de helft van deze patiënten naderhand geen optie meer. Het Erasmus MC gaat onderzoeken of chemotherapie vóór de operatie de overleving verbetert van de kankerpatiënten ten opzichte van ná de operatie. Naar verwachting wordt de kans op volledige verwijdering van de tumor vergroot door chemotherapie vooraf. Vanwege de slechte overleving bij alvleesklierkanker is elke stap vooruit een enorme verbetering.

Door het ophalen van sponsorgeld en het eindbedrag te verdubbelen draagt PROOF Adviseurs bij aan dit onderzoek. U kunt ook bijdragen door een donatie te doen via onze teampagina. Elke euro telt!

Meer informatie over het onderzoek leest u hier.