Adviseur Michelle de Vries stelt zich voor

Het nieuwe jaar begint voor PROOF Adviseurs goed. We hebben Michelle de Vries als nieuwe collega mogen verwelkomen. Daarnaast mogen we Maarten Waleboer officieel welkom heten als medewerker van PROOF Adviseurs. Michelle gaat bij ons aan de slag als adviseur en heeft hiervoor binnen het sociale en economische domein als senior adviseur en projectmanager bij een gemeente gewerkt. Hierbij had ze specifieke aandacht voor de triple helix samenwerking rondom thema’s op het vlak van arbeidsmarkt, economie, participatie en onderwijs. Aan de hand van vijf persoonlijke vragen stelt Michelle zich graag verder voor.

1. We zijn net begonnen in het nieuwe jaar, wat was voor jou de grootste verandering in het afgelopen jaar?

‘Voor mij is natuurlijk de grootste verandering mijn stap naar PROOF Adviseurs. Ik ben blij dat ik na hele leerzame ervaringen, mooie resultaten en het opbouwen van duurzame relaties in mijn vorige baan, mij nu verder kan blijven inzetten in het brede publieke domein. Mijn werkzaamheden bij PROOF zijn met name gericht op het breed ondersteunen van organisaties op het vlak van (triple helix) samenwerking in het sociale, economische en arbeidsmarkt domein. Daarbij kun je denken aan specifieke initiatieven in dit kader initiëren en/of concretiseren, maar bijvoorbeeld ook het opstellen van strategische agenda’s in dit domein. Het faciliteren van een constructieve, open en innovatieve sfeer waarin de gezamenlijke stip op de horizon leidend is voor het proces, vind ik boeiend. De focus op samenwerking hierin sluit naadloos aan bij mijn eerdere ervaring, maar vooral ook bij mijn eigen overtuiging. Ik geloof echt dat samenwerking hét sleutelwoord is in het maken van (meer) maatschappelijke impact. Bij kunnen dragen aan een verschil maken voor een ander, daar word je toch direct enthousiast van?

2. Op welke prestatie ben je het meest trots?

‘Deze splits ik het liefst even op naar privé en werk. Privé ben ik het meest trots op het samen met mijn gezin (kunnen) blijven kiezen voor de dingen die we belangrijk vinden. Hierdoor kunnen we echt tijd geven aan de mensen, dromen en dingen die ons het gelukkigst maken.

Qua werk ben ik het meest trots bouwen van duurzame samenwerkingen rondom verschillende thema’s. Concrete voorbeelden hiervan zijn het opstellen van de regionale aanpak jeugdwerkloosheid en het initiëren van het loket voor leven lang ontwikkelen in regio Helmond – de Peel.’

3. Welk technologisch snufje heeft je leven makkelijker gemaakt?

‘Het is eigenlijk meer een functie dan een gadget. Op mijn telefoon zet ik vaak de gepersonaliseerde functie “niet storen” aan. Deze functie geeft mij de rust en focus die ik nodig heb om effectief te kunnen werken óf te relaxen, in de juiste balans met ook voldoende bereikbaar blijven. Zo kies ik op sommige momenten om helemaal geen berichtmeldingen te ontvangen, soms slechts van enkele personen of juist specifieke apps, of soms om juist wél totaal bereikbaar te zijn.’

4. Welke alledaagse dingen maken je gelukkig?

‘Ik vind het heerlijk om me helemaal te verliezen in een goed boek. Kan ook enorm genieten van langzame ochtenden waarin ik met samen mijn gezin de tijd neem om te ontbijten en we daarna uitgebreid aan de ontbijttafel blijven hangen. En de kleine bijpraatmomentjes met mijn vriendinnen, moeder en zusje zijn me ook erg veel waard.’

5. Waarvan ben je blij dat je om hulp hebt gevraagd?

‘In mijn werk vraag ik gemakkelijk om feedback en spar ik graag met collega’s. Het principe “samen weet en kun je meer” is voor mij automatisme. Privé vind ik om hulp vragen een stuk moeilijker, dat heb ik echt moeten leren in de afgelopen periode. Ik ben blij dat ik daar, sinds we kinderen hebben, nu ook wel eens om hulp vraag. Je bent geholpen, kunt je ei even kwijt en samen iets oppakken is ook meteen socialer!’